”kreativ, reflekterande
och problemlösande”

”Kreativ, reflekterande och problemlösande” – det är så Skolverket beskriver matematiken i kursplanen.

Det är en bra formulering.

Det ligger också mycket i talesättet ”repetition är kunskapens moder”, särskilt när det gäller matematik. Inom den grundläggande matematiken, den vi lär oss i skolan, bygger många av kunskaperna på varandra.

Ju starkare grundläggande kunskaper man har, desto enklare blir det att förstå det mer avancerade. Här, på könig.se, finns material för att hjälpa barn (och vuxna) att öva på ”hantverket” i matematiken.

Att utveckla, undersöka, förstå är fundamentala drivkrafter för människan – det är det som gör mänskligheten så fantastisk.

Jag började göra övningsblad när min son skulle lära sig multiplikationstabellen, och sedan ville småsyskon också vara med så jag gjorde några för addition och subtraktion.

Arbetsbladen finns här på könig.se, fritt tillgängliga för alla. De kostar inget. För att bekosta drift och utveckling av hemsidan visas reklam på hemsidan, men aldrig på arbetsbladen. Arbetsbladen är fria att skriva ut och kopiera helt efter behov, men behåll hänvisningen till könig.se på varje sida när du kopierar/skriver ut arbetsbladen. Och skicka gärna en hälsning via formuläret i högerspalten.

Om du representerar en skola eller liknande så kan det vara kul att veta att jag gärna hjälper till med att ta fram skräddarsydda arbetsblad med innehåll och utseende efter önskemål, exempelvis med skolans namn.

Hör gärna av dig med önskemål, frågor eller kommentarer via e-post till konig@bobosse.com.

Bo